NOVI SAD – grad koji ne spava

Autor: travelingserbia
Datum: 22.09.2014.

Dešavanja Novi Sad – kada ovako započnete pretragu na Google pretraživaču, otvoriće vam se predlozi stranica sa noćnim provodom. Očekivano ili ne za jedan ravničarski, miran grad, činjenica je da se Novi Sad noću pretvara u veliki plesni podijum! Ne zanemarujući dnevna dešavanja, ovaj grad itekako ima šta da ponudi svojim stanovnicima, ali i svakom putniku namerniku. 

DEŠAVANJA IZ KULTURE

 Muzeji, galeriji i drugi centri koji promovišu kulturu, zauzimaju značajnu poziciju na mapi zvanoj „Dešavanja Novi Sad“. Gotovo svakodnevno predstavljaju nešto iz svoje ponude, a neretko  imaju i gostujuće izvedbe i izložbe.

Trenutno aktuelno obeležavanje 100 godina Prvog svetskog rata zauzima veoma važnu poziciju u gotovo svakoj instituciji kulture. Pažnja se posvećuje činjenicama, ali i učesnicima i svedocima iz ovog perioda. Ne zanemaruje se ni pozorišni reperotar, koji se naročito priprema za predstojeći BITEF, koji će biti predstavljen i u Novom Sadu. Galerije imaju tematske izložbe, a najčešće u vezi sa aktuelnim dešavanjima u njihovoj delatosti.  

NOĆNI PROVOD

 Neizostavan je život noću u vašem planeru koji se odnosi na dešavanja u Novom Sadu. Drugi najveći grad u Srbiji nudi za svakoga po nešto. Od elektronske muzike, do zvuka tambura, u jednoj noći možete da se provedete uz različite ritmove. Najpopularnija je ulica Laze Telečkog, gde se nalaze neki od najposećenijih klubova i kafića. Cene su prilagođene onima koji je najviše posećuju – studentima. Mesta za izlazak ima i u širem centru, a ono što nude je takođe raznoliko. S obzirom na to da grad leži na Dunavu, splavovi su i ovde neizostavni. Karakteristika novosadskih mesta za izlazak je ta da često imaju tematske večeri, pa posetioci znaju kada u koji lokal treba da izađu, ukoliko žele da čuju ono što im najviše prija.  

GROŽĐEBAL

 Pod „Dešavanja Novi Sad“ mogu se svrstati i tradicionalni Dani  berbe grožđa, manifestacija popularo nazvana Grožđebal. Dvadesetak minuta od grada u Bačkoj, Sremci nude ukusna vina i mirisne kuglofe. Bogat kulturno – umetnički i zabavni program sumira celokupnu ponudu u jednu i samo dokazuje da Novi Sad i njegova okolina nikada ne spavaju!